Price Optimizer функционалности, които увеличават приходите в хотела 1

price optimizer - yield planet clientric

Price Optimizer – гъвкаво решение за автоматизиране на вашата стратегия за продажби

Какво по-важно има от изработването на добрата стратегия за продажби и избора на оптимална цена във всеки един момент? Знаем, че в хотелиерството управлението на приходите, разходите и заетостта са от огромно значение за постигане на добри резултати. Ревеню мениджмънтът е базиран на динамичното ценообразуване, което предполага прилагането на голямо разнообразие от цени за един и същи продукт в зависимост от различни определящи фактори. Тази дейност е изключително времеемка, ако не разполагате със специализиран софтуер. Ето защо съвместно с нашите партньори от YieldPlanet, ви представяме Price Optimizer.

Yield Planet e доверен партньор в хотелската индустрия от 2010 г. Техните продукти и решения се използват от над 4000 клиента в световен мащаб, в над 15 000 обекта, в повече от 60 държави.

Как работи?

Price Optimizer е напълно автоматизирано, лесно за използване софтуерно решение, което комбинира Revenue Management System (RMS) и Channel Manager. Позволява на всеки хотел да ценообразува динамично, базирайки се на много фактори. Price Optimizer повишава RevPAR чрез ефективно, бързо и напълно автоматизирано управление на цени, наличности и рестрикции в реално време, като същевременно ги дистрибутира до всички онлайн канали.

Какви са неговите функционалности?

Интелигентно прогнозиране

Прогноза, базирана на задълбочен анализ, ежедневно ви предоставя акуализирана информация за бъдещата заетост на хотела.
Алгоритмите, имплементирани в инструмента на YieldPlanet, позволяват да увеличите приходите си чрез оптимизиране на ценовите нива, а не чрез намаляване на маржовете.

Интелигентно прогнозиране

CRS (central reservation screen)
  • Специално разработен за персонала на рецепция интерфейс, който им позволява да приемат резервации по телефон и имейл, разполагайки с актуалната към всеки един момент цена;
  • Интуитивно ви поднася информация за наличностите и ценовите равнища, според заетостта;
  • Дава възможност бързо да приемате и обработвате резервации, които моментално се отразяват в PMS-a;
  • Предварително зададени правила, които ви дават възможност за cross-selling между различните типове стаи, за да се гарантира, че и последната стая ще бъде продадена;
  • Опция за бързо и спешно прилагане на Stop Sale при форсмажорни обстоятелства.

резервационен екран

Контрол на цените

Price Optimizer ви дава възможност за контролиране на цени, наличности, рестрикции за минимален престой, over- & under-bookings и вероятност за анулиране от едно централизирано място.

Всички цени и рестрикции се генерират автоматично въз основа на предварително създадената конфигурация и автоматично се дистрибутират към свързаните онлайн канали. При настъпили промени в наличностите, цените се актуализират своевременно.

Ценови контрол

Дистрибуционни правила и виртуални стаи

Price Optimizer ви дава изключителна гъвкавост в автоматизацията на процеса по ценообразуване и ревеню мениджмънт.

Правилата позволяват да се ограничи наличността, да се затварят за продажба ценови планове или да се променят ограничения на базата на комбинация от фактори /сезони, канали, ценови прогнози, дни от седмицата или типове стаи/. Тези правила дават възможност гъвкаво да оптимизирате цените си по типове стаи, в зависимост от търсенето и да ги коригирате за всеки канал, така че да увеличите продажбите си.

Чрез Price Optimizer може да се автоматизира всяка една стратегия за продажби.

Дистрибуционни правила и виртуални стаи

Displacement analysis

Благодарение на тази функционалност, може да проверите дали е целесъобразно да приемете групова резервация за определен период в бъдещето или продажбата на индивидуални туристи на същите стаи би донесла по-висока печалба.

Displacement analysis

Справка за цените на конкурентни хотели и отзиви на гости

Сравнете цените и проверете тенденцията в тяхната промяна, спрямо избрана група конкуренти, използвайки данни от основните онлайн канали за дистрибуция. Научете какъв е вашият онлайн рейтинг и къде сте позиционирани спрямо конкурентите си.

Конкурентни цени и отзиви на гости

Price Optimizer работи целогодишно 24/7 и реагира на всяка една промяна на пазара, без значение кога се случва тя. Цената винаги е актуална и няма риск да изпуснете добра възможност. Инструментът спестява време и усилие, автоматизирайки процесите и вие вече имате повече свободно време за изпълнение на стратегически задачи. Price Optimizer е cloud базиран и нямате никакви разходи за допълнителна IT инфраструктура.

Следете нашата онлайн Академия за за иновации в туризма, където в следващите статии ще разгледаме кои са предимствата на инструмента Price Optimizer и какви са ползите за вас от неговото прикожение в хотела.

⚪⚪⚪

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно инструмента Price Optimizer и всичко свързано с онлайн дистрибуцията в туризма, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно.

One comment on “Price Optimizer функционалности, които увеличават приходите в хотела

  1. Pingback: Price optimizer ползи за ефективна дистрибуция на хотела

Остави коментар