Сватбено празненство в хотела – Из българския туризъм

сватбено празненство в хотела

Случвало ли ви се е да си мислите, че сте организирали перфектно своя сватбен ден, но в последния момент всичко да се обърка?

Почти всеки един хотел включва в своите услуги освен стандартните нощувки, голям набор от развлекателни събития, фирмени мероприятия и дори организиране на сватбени тържества. Подготовката на едно сватбено празненство в хотела е истинско предизвикателство, изискващо много време и вземане на правилни решения.

Именно това ще ви разкажем в продължението на месечната ни рубрика „Из българския туризъм“.

Събитието се случва преди N на брой години в един от известните български хотели. Всяко съвпадение с лица, ситуации и факти е напълно случайно. 🙂

За организацията на всяко сватбено празненство в хотела и запазването на дати, отговорност имат както една дама от маркетинговия отдел, така и мениджърът на ресторанта. Тяхната задача е след запитване от клиент, датата да се отбележи в общата хотелска система за управление. Но дали го правят? Разбира се борбата е кой ще запише и организира повече сватби, за да получи съответно и по-голям бонус. В един петъчен ден на седмичната оперативка, всеки от тях иска да изпъкне колко повече запазени сватби има. Но до какъв извод стигат? До там, че покрай липсата на време за попълването на датите в системата, организация на съгласуваност и добра комуникация, е станало дублиране и има 2 булки, записани в един и същи ден, за един и същи ресторант.

„Наближава денят на моята мечтана сватба! Роклята и цветовете на сватбата са избрани, гостите и мястото за провеждане – също. Избрахме луксозен хотел, който да бъде домакин на нашия най-специален, вълшебен и изискан ден. Така дългоочакваната дата наближава – 10.10. Кармична дата, нали? 🙂 Избрахме я, защото десет се приема за число на добрия късмет, успеха и съдържа обещание за победа в трудни ситуации в живота ни. Ето защо направихме всичко възможно сватбата ни да се състои именно на тази дата. А щастието ни беше пълно когато разбрахме, че точно в този ден ресторантът на хотела, който си избрахме е свободен и ще бъде сцена за незабравимия ни сватбен ден…

…всичко вървеше по план до деня, в който получих обаждане от хотела.

Здравейте! Обаждаме Ви се по повод избраната от Вас дата за организиране на вашето сватбено празненство в хотела ни.  Има мааалко недоразумение.

– Недоразумение ли? Какво по-точно?

– Станало е объркване в графика на ресторанта и за Вашата дата той реално е зает от друго мероприятие, потвърдено много по-рано.

И точно в този момент, всичко пред очите ми причерня…

Но няма да оставя нещата така, не знаят с кого си имат работа! Звъня на мъжа ми и тръгвам директно към хотела с него или без!“

Тук мислим да ви спестим последващите поредици от неприятни събития и за двете страни. Но ще ви споделим, че случката все пак завърши добре и едните младоженци приеха тяхното сватбено празненство в хотела да бъде изместено на следваща алтернативна дата, като разбира се получат съответни компенсации.

Замислете се – нужно ли е да се стига до такива моменти, като има решения те да бъдат избегнати и сведени до нула?

сватбена организация в хотела

Всички вие, използващи хотелски софтуер знаете колко много време, нужна информация и усилия са необходими за навременното му попълване.

А знаете ли кое е най-лесното решение – един телефонен разговор с нашия екип от Clientric. Ние можем да ви консултираме и да ви посочим как да спестите времето си като го организирате по ефективен и ползотворен начин. Google предлага много решения, които чрез нашата маркетинг услуга можем да ви посочим и да ви посъветваме как да използвате максимално опростено, свеждайки риска от подобни инфарктни ситуации до минимум.

Още повече, за да бъде вашият хотелиерски бизнес по-успешен и атрактивен, ние сме на среща да ви помогнем със съвет за изготвяне на успешни маркетинг стратегии, рекламни кампании, кореспондиращи с емоциите на вашите клиенти, изграждане на бранд идентичност, разпознаваемост на марката и промоционални кампании.

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно увеличаването на организационната ефективност на вашия хотел и всичко свързано с иновациите в туризма, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване , ако ви е по-удобно. 🙂

Остави коментар