Правилната дигитална идентичност повишава със средно 30% приходите в ХоРеКа 3

 дигитална идентичност

Мaркетингът следва това, което бизнесът иска да постигне

Катя Тодорова, CMO и Андрей Лилов, CEO на Clientric Академия за Иновации в туризма споделят в интервю пред Вероника Денизова по Bloomberg TV, какви стъпки са необходими за развитие на успешна съвременна маркетинг стратегия. Разказват също как дори и малките стъпки към правилната дигитална идентичност, могат да доведат до повишаване приходите на хотела.

Мисията на Академията, която развиваме е в посока модернизиране на туризма, засилване на националната гордост и популяризиране на туристически обекти. Радваме се, че медиите обръщат внимание и благодарим на Bloomberg TV, че ни поканиха да поговорим за една наистина важна тема – националния ни приоритет – туризма и неговото бъдеще. Искрено вярваме, че подобно професионално отношение на медиите е от ключово значение!

Повече за това, което споделят Катя и Андрей, може да научите във видеото.

Дигиталният маркетинг, до който са достигнали по-голямата част от хотелите, не е на достатъчно високо ниво. Хотелиерите се стряскат, когато им кажем, че има около 30 неща, които трябва да подобрят, за да усъвършенстват своята дигитална идентичност, която ще им позволи да достигнат по-високо ниво. Ето защо ние ви представяме как да развиете успешна маркетинг стратегия в 3 стъпки, разделени в няколко направления.

Във времето, в което живеем, съвременният турист минава през няколко стъпки по време на неговата почивка или бизнес пътуване. Това е времето за проучване къде да отседне, по време на неговия престой и времето след като си тръгне. На база тези три стъпки има някои маркетинг тактики, които трябва да се приложат, така че гостът да остане доволен. Това е от значение както за него, защото би ви посетил отново, така и за вас, тъй като вие си печелите постоянни и лоялни клиенти, от което следва, че приходите на вашия хотел ще се увеличат.

дигитална идентичност

 

Създавайте стойност за вашите гости. Предварително им представете какво ще видят, когато дойдат на място. Повярвайте, в днешно време всеки един ваш гост е проучил предварително къде отива и какво му се предоставя. Прегледал е вашата онлайн визитка в лицето на вашия сайт, прочел е коментарите и ревютата в социалните мрежи. Ето защо е от голяма необходимост да поддържате на ниво както онлайн присъствието си, така и на място в хотела или туристическия обект.

дигитална идентичност

 

Ако има някой, който все още смята, че в туристическия бизнес вложените инвестиции приключват след изграждането на хотела, ние ще ви посъветваме да мислите по-дългосрочно. Това е дълъг процес, който със сигурност си заслужава да се инвестира в него.

Достъпно ли е? А има ли възвръщаемост тази инвестиция?

На база примерите, които имаме до момента, смеем да твърдим, че всяка една дори и малка инвестиция носи увеличение на приходите със средно 30%. Не се очаква от вас да знаете пътя към постигането на успешния маркетинг план и всички онези сложни терминологии, които все повече навлизат в ежедневието. Нашата цел и мисия се изразява именно в това. Да ви обясним с разбираеми думи що е то дигитална идентичност, кои са правилните иновативни решения, с които да изпъкнете сред конкуренцията и да поемете по най-краткия път към сърцето на вашите клиенти.

В нашата Академия споделяме както много интересни, иновативни и приложими решения, така и много безплатни и поучителни техники за изграждане на основа, върху която да се гради.

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно изграждането на успешна маркетинг стратегия, дигитална идентичност и всичко свързано с иновациите в туризма, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно.


Clientric основа Академия за иновации в туризма, с която помагаме безплатно на всички професионалисти в HoReCa сферата да са запознати с най-новите тенденции за дигиталното туристическо развитие. Ето какво споделя нашият маркетинг мениджър Катя Тодорова: 

„Любовта ми към пътуване из красотите на България, в комбинация с ефективността на дигиталния маркетинг и общата ни визия с Андрей Лилов, управител на Clientric и човек с 15-годишен опит в целия туристически бранш, „роди“ Академията. Като личности, които всеки ден се развиват и работят в тази сфера, вярваме, че това е начина да успеем и допринесем за националния приоритет туризъм – не само на думи. Заедно с екипа ни подбрахме набор от инструменти, които са съвременни, иновативни, базирани на маркетинг, софтуерни и интерактивни решения. Основен фокус ни е да обучим и помогнем на българския туризъм да насочи усилията си към увеличаване на директните резервации чрез правилна маркетинг стратегия, увеличаване на каналите за своята онлайн дистрибуция и изграждане на цялостна дигитална идентичност на своя бранд. Резултатите показват до 30% увеличаване на приходите на туристическите обекти с този подход. Мечтаем да видим по-големия % от българския туризъм да показва подобни резултати. Тогава ще сме изпълнили мисията си!“

3 thoughts on “Правилната дигитална идентичност повишава със средно 30% приходите в ХоРеКа

  1. Pingback: Добри практики за ангажиране на потребителите чрез уебсайт

  2. Pingback: Какво представлява инструмента WAW? - Clientric

  3. Pingback: Защо да кандидатствате за наградата уеб сайт на годината?

Остави коментар