Защо да кандидатствате за наградата уеб сайт на годината?

Сайт на годината

Вашият уебсайт днес е лицето на бизнеса ви, което виждат повече от 90% от потенциалните ви клиенти. Достатъчно атрактивно ли е?

Онлайн позиционирането на бизнеса у нас последните 10 години се развива с изключително бързи темпове и конкуренцията става все по-голяма, а отличаването все по-трудно. Един от най-бързо развиващите се сектори в България е туризма. Все повече туристическите бизнеси осъзнават нуждата от влагането на ресурси и усилия в  ангажиране на потребителите чрез цялостната си дигитална идентичност.

През последните години нашата Академия за Иновации в Туризма е част от развитието на десетки съвременни, функционални, грабващи потребителя хотелски уебсайтове, както и портали на знаковите туристически асоциации у нас като БУБСПА, например. Ето защо, смятаме, че си заслужава добрият пример да се покаже пред цяла България, както и високият стандарт в уеб представянето на българския туризъм. Все още под 10% от хотелите у нас могат да се похвалят със сайтове на топ ниво, но това е начало и вярваме, че следващите години ще виждаме все по-добри уеб проекти в този бранш.

За конкурса

Конкурсът „Сайт на годината“ е ориентиран към собствениците и създателите на сайтове, като основната му цел е да даде подиум за изява на качествената уеб продукция у нас.

По време на него, национално жури от 40 експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг, ще разглеждат и оценяват вашия уебсайт. Категориите за участие са 10: фирмен сайт, личен сайт, сайт на институция, сайт на събитие, електронен магазин, медиен сайт, блог, продуктов сайт, сайт за услуги и мобилно приложение.

Победителите ще имат честта да получат отличието “Сайт на годината” на специална церемония. Ще се сдобиете и със заслужена по-голяма разпознаваемост на вашия бранд.

Сайт на годината

Какво ще ви донесе участието в конкурса Сайт на годината?

  • Ще имате възможност да се отличите сред първите най-добри съвременни сайтове в HoReCa сферата в България.
  • Ще получите професионална оценка на проекта ви.
  • Независимо дали ще сте сред победителите, ще добиете ценна представа за позицията и нивото си, в сравнение с потенциалните конкуренти в бранша.
  • Маркетинг канал, който ще ви донесе допълнителна разпознаваемост и разпространение на вашия бранд сред нови потенциални клиенти.

Как ще бъдат оценявани проектите?

Един от членовете на журито ще бъде маркетинг мениджърът на Clientric и основател на Memotion- Катя Тодорова. За да ви дадем крачка преднина, ще ви издадем част от нейните критерий за оценяване, които тя сподели в интервюто си в сайта на конкурса.

“Аз лично ще оценявам вниманието и детайлите, с които проектът е подходил функционално, като UX и маркетингово към клиентите, за които е насочен. Много е важно колко бързо клиентът се ориентира в сайта и дали той реално комуникира най-големите стойности, които дава брандът. Ще оценявам с предимство всички иновативни, готини, съвременни web решения. Ще гледам какво е съотношението между впечатляващ дизайн, който реално визуално привлича и ясните послания, които улеснява потребителя към следващата стъпка в сайта”.

Сайт на годината

Цялото интервю можете да намерите на официалния сайт на събитието тук>>>

Заявете участието си още сега! Можете да кандидатствате до 10.09.2018, а обявяването на победителите и награждаването, ще се състои на 04.10.2018.

“Нямам търпение най-добрите български сайтове да “ми скрият шапката”. 🙂 Нямам търпение тях да показваме за пример на клиентите, вместо почти изцяло международни такива. И нямам търпение да има и достатъчно кандидатствали туристически проекти, защото има огромен ръст в туризма като пазар последните години и клиентите започнаха все по-уверено да влагат в цялостната си дигитална идентичност. Искам това да е стимул за всички в HoReCa сферата масово да се развият и улеснят клиентите си да резервират съвременно, лесно, удобно и на най-добра цена през красиви и функционални хотелски сайтове.”

– Катя Тодорова

Ако имате нужда от допълнителни пояснения за конкурса или желаете да разработите съвременен туристически сайт на най-високо ниво, ще се радваме да ви съдействаме с нашата експертиза, опит, идеи и реализация.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно.

Остави коментар