Почивна база с липса на уеб сайт – Из българския туризъм

липса на уеб сайт

Случвало ли ви се е да предприемете пътуване към почивна база с липса на уеб сайт и да разчитате само на описанието и оценката й от ваши приятели?

Сигурно много от вас поне веднъж са тръгвали на почивка към избрана дестинация, без предварително да са разгледали мястото, в което ще отседнат. Причините за това могат да бъдат различни – оставяте си момент за изненада, били сте там и друг път, препоръчано ви е от доверен приятел… Е, в днешната ни история от поредицата „Из българския туризъм“ причината е малко по-различна – липса на уеб сайт.

Сигурно ви е интересно да разберете как подобно нещо се случва в дигиталния 21-ви век, но вижте първо краткото ни видео към историята:

Днешната история ни я разказа наш колега, който много обича да пътува със семейството си из красива България. Едва ли има някой, който да не се възхищава на природата ни и всички забележителни места в страната, които ни карат да помълчим и само да се любуваме…

Дестинацията този път била Пирин, а препоръката за почивна база – от приятели, които са ходили там и са си изкарали страхотно. Нашият колега приел съвета, но все пак решил да „се запознае“ с мястото, в което ще намери така желания покой. И тук идва моментът на изненадата – липса на уеб сайт и изобщо на всякаква информация в Интернет за почивната база. Това смутило колегата ни, но го приел с позитивизъм, заради местоположението на базата и оценката й от приятелите му.

„27% от туристите са посетили дестинация, която им е препоръчана от приятел или роднина.“

Чаканият петък дошъл и нашият колега тръгнал със семейството си към Пирин. Може би вече се досещате, че тази липса на уеб сайт на почивната база води до неизвестен адрес на дестинацията. Приятелите на колегата ни са го насочили за правилния път до там, но все пак знаете колко по-удобно е да въведете точен адрес в навигацията. 🙂

липса на уеб сайт

Както е казал народът: „С питане и до Цариград се стига.“ Прав е бил! С питане и интуиция, колегата ни пристигнал благополучно до желаното място, което изглеждало точно толкова спокойно, колкото той искал да бъде, за да си почине пълноценно. Семейството с нетърпение свалило куфарите и се настанило в почивната база, която разкривала прекрасни гледки към красивия Пирин.

Време за вечеря! След пътуване към неизвестното, всички с нетърпение очакват вечерята в спокойна атмосфера, поднесена на фона на приятна и тиха музика. Това е била една от главните причини при избора на базата, защото вечерята на приятелската компания е била точно такава.

И тук вече идва ред на кулминацията… Спокойна атмосфера ли? Нашите „герои“ влезли в ресторанта на почивната база, а там се вихрел купон, под звуците на силна балканска музика и нямало нито една свободна маса. Колегата ни и семейството му излезли от ресторанта, за да потърсят управителя и да попитат какво се случва и къде ще бъде тяхната вечеря. Оказало се, че ресторантът е резервиран за парти за рожден ден. Какъв късмет само! При липса на уеб сайт, от който да се вземе телефонния номер за актуална информация, стават ей такива гафове. 🙂

Управителят се извинил за създалото се неудобство и веднага казал на персонала да сложи още една маса за гостите, а междувременно им подарил бутилка червено вино и сувенири от местността. Тази постъпка заслужава адмирации, защото така е правилно да се реагира при подобна ситуация. В този случай няма как да има негативни ревюта, тъй като почивната база не присъства в социалните мрежи и сайтове като Trip Advisor, но нека не забравяме силата на маркетинга „от уста на уста“.

липса на уеб сайт

Тази вечер не била нито най-уединената, нито най-спокойната, но пък била споделена със семейството. Все пак оставала съботата, за която нямало предвидени купони и всичко било тихо, красиво и релаксиращо – точно такова, за каквото всеки човек от големия град си мечтае.

С тази история целяхме да ви покажем, че зад всяка подобна ситуация стои решение. Но в днешния модерен свят не е препоръчително да допускате липса на уеб сайт, чрез който хората да се информират за мястото, в което им предлагате да отседнат. Нашата цел е да ви помагаме и затова по тази тема имаме вече няколко статии, които можете да прочетете. В нашата Онлайн академия можете да се информирате как да ангажирате потребителите чрез уеб сайт, а след това как да насърчите бизнеса си чрез профили в социалните мрежи. Хората искат и трябва да чуват за вас, позволете им го. 🙂

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно ползите от наличието на уеб сайт, подхода към гостите ви и всичко свързано с иновациите в туризма, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване , ако ви е по-удобно. ?

Остави коментар