Audio Signage – нова ера за хотелиерския маркетинг 2

audio signage

Реклама от ново поколение, която ще ангажира вашите гости и ще подобри тяхното преживяване

Знаем, че непрестанно мислите нови начини как да популяризирате вашия хотелиерски бизнес. На неговата територия имате отлична леглова база, ресторант, а вероятно SPA център и други обекти, които правят престоя на гостите пълноценен. Постарали сте се всеки гост да се чувства добре дошъл и се грижите посещението му да бъде максималко комфортно.

Полагате усилия, за да осъществите добра комуникация с потребителите – инвестирате в реклама и присъствие в социалните мрежи, но какво още може да подобрите, за да насърчите продажбите си?

Отговорът е Audio Signage – иновативно решение, което ще ви помогне да усъвършенстате вашата маркетинг стратегия. Технологията позволява да печелите нови гости и да ангажирате съществуващи, докато увеличавате приходите си.

Какво представлява Audio Signage?

Audio Signage е дигитална технология, позволяваща ефективна реклама чрез аудиосистеми в различните обекти на хотела. Audio Signage включва хотелско радио – специално селектирани мелодии и кратки рекламни музикални съобщения, както и джингли, с които не само да ангажирате вниманието на гостите, но и да ги предразположите към потребление.

Представете си следното:

Гост влиза във вашия хотел и се отправя към рецепцията, за да се настани. Още с влизането той долавя приятна музика и чува глас, който му съобщава за новата селекция от подбрани ястия, които може да опита в ресторанта. Заинтригуван от предложенията, гостът се отправя към ресторанта и бърза да си поръча от тях. По време на неговия обяд, свири предразполагаща музика и нежен глас го приканва да се възползва от промоционалните пакети, предлагани от SPA центъра. Усетил нуждата от почивка, не пропуска да посети обявените промоционални процедури. Отпочинал, гостът се отправя към своята стая. По пътя се отбива до лоби бара, където звучат весели ноти и глас, обявяващ новогодишната програма на хотела.

IMG7

Как ви звучи? 🙂

Audio Signage може да бъде разположен на различни места във вашия хотел – фоайе, ресторант, лоби бар, SPA център. С помощта на тази нова технология може да информирате, забавлявате и мотивирате своите гости.

Информация за услугите

Audio Signage информира гостите за избрани услуги, които предлага хотелът и активности, които могат да се извършат на негова територия. Представянето на различни процедури от SPA центъра ще бъде интерактивно и много по-приятно за гостите.  По този начин вие ще увеличите посещаемостта на различните обекти на територията на хотела.

Текущи промоции и оферти

С подобен софтуер може да съобщавате за текущи промоции и оферти, мотивирайки всеки гост да се възползва от тях. Чрез Audio Signage промотирате екскузивната цена на най-новия коктейл или обедно меню в обекта – ненатрапчиво и все пак достатъчно ангажиращо. Хората получават нещо специално и изгодно, от което могат да се възползват на място, настанявайки се в хотела.

Разнообразна музикална селекция

Посредством Audio Signage забавлявате гостите си с разнообразна музикална селекция, тематично подбрана за различните обекти на хотела. Например – релаксираща музика в SPA центъра за целите на пълноценната почивка на посетителите, която ще ги накара да се чувстват по-добре. По-динамична и ритмична може да бъде музиката селектирана за зоната на лоби бара, където гостите могат да прекарат своята вечер с любимото си питие.

IMG6

Кои са основните предимства на Audio Signage?

  • Създава аудио идентичност на хотела – потребителят свързва бранда с определена мелодия и чувства, които поражда у него тя;
  • Информира и запознава гостите с услугите, предлагани на територията на хотела и различни събития, които предстоят в обекта.
  • Въздейства върху гостите – има благоприятно влияние върху настроението на гостите и им помага да изживеят  по-пълноценно своята почивка, докато потребяват повече.

IMG5

Защо Audio Signage е важен за вашия бранд?

Audio Signage предоставя още една възможност бизнесът ви да бъде забелязан чрез реклама от ново поколение. Това е иновативен подход за изграждане на бранд идентичност, с помощта на който ще увеличите неговата разпознаваемост. Технологията въздейства върху усещанията на гостите и прави възможно осъществяване на още един вид комуникация с тях. Чрез Audio Signage се постига по-лесно разпознаване и запомняне на бранда. А именно това е целта на всеки успешен хотелиерски бизнес, нали?

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно добрите практики за аудио идентичността на вашия хотел и всичко свързано с иновациите в HoReCa, ще се радваме да ви помогнем. _

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно. ?


Clientric основа Академия за иновации в туризма, с която помагаме безплатно на всички професионалисти в HoReCa сферата да са запознати с най-новите тенденции за дигиталното туристическо развитие. Ето какво споделя нашият маркетинг мениджър Катя Тодорова:

„Любовта ми към пътуване из красотите на България, в комбинация с ефективността на дигиталния маркетинг и общата ни визия с Андрей Лилов, управител на Clientric и човек с 15-годишен опит в целия туристически бранш, „роди“ Академията. Като личности, които всеки ден се развиват и работят в тази сфера, вярваме, че това е начинът да успеем и допринесем за националния приоритет туризъм – не само на думи. Заедно с екипа ни подбрахме набор от инструменти, които са съвременни, иновативни, базирани на маркетинг, софтуерни и интерактивни решения. Основен фокус ни е да обучим и помогнем на българския туризъм да насочи усилията си към увеличаване на директните резервации чрез правилна маркетинг стратегия, увеличаване на каналите за своята онлайн дистрибуция и изграждане на цялостна дигитална идентичност на своя бранд. Резултатите показват до 30% увеличаване на приходите на туристическите обекти с този подход. Мечтаем да видим по-големия % от българския туризъм да показва подобни резултати. Тогава ще сме изпълнили мисията си!“

2 thoughts on “Audio Signage – нова ера за хотелиерския маркетинг

  1. Pingback: Clientric част от ежегодното изложение Ваканция и СПА Експо 2018

  2. Pingback: Digital Signage - модерно решение за вашата бранд идентичност

Остави коментар