YieldPlanet & Navarino споделят за ефективната заетост в хотела

заетост в хотела

По време на едно от най-значимите туристически изложения у насВаканция и СПА Експо 2019 срещнахме на живо нашите клиенти с едни от топ професионалистите в сферата на онлайн дистрибуция и заетост в хотела по света и у нас – Yield Planet, BookOnlnineNow и Navarino.

Както казват нашите партньори от Navarino – „A full hotel is a happy hotel“. Tова означава ли, че 100% заетост в хотела гарантира печеливш бизнес? Говорихме в детайли с колегите на тази тема по време на изложението. Следващите години екипът на Clientric съвместно с тях ще работим още по-конкретно в посока да предоставим точните интрументи и правилните съвети за постигане на още по-ефективни резултати за заетост в хотела.

Точно преди да се качат на самолета, хванахме за няколко минути двама от нашите партньори, световни лидери в HoReCa индустрията, за да споделят какво мислят за ефективната заетост в хотела. Противопоставя ли се тяхното мнение или по-скоро се допълва?

Чуйте какво споделят  Evangelos Giannoulakis, Senior Sales Executive EMEA, Navarino и Claudio Limacher, CEO, Yield Planet.

Ето акцентите от разговора на нашия маркетинг мениджър и съосновател на Clientric Group, Катя Тодорова, с колегите:

Заетост в хотела на 100% би била прекрасен бизнес резултат, но не по-малко важно е правилно да се калкулира точно кога и на каква цена да се продава. Знаем, че за всички хотелски мениджъри тази цел на ценообразуване е ясна, но важното е да се заложат най-добрите рейтове, така че да се получите най-голяма печалба във всяка ситуация.  Как обаче да се прецени този правилен рейт във всеки един конкретен момент? Процесът може да бъде напълно автоматизиран и улеснен с помощта на Price Optimizer.
В хотелиерския бизнес, сред основните показатели за успех, стоят приходите и тяхната оптимизация. В днешно време съществуват много софтуери, които асистират на хотелиерите да получат максимума от техния продукт. Дори при 70% запълнямост и правилно заложени рейтове, може да се получи много по-добра печалба от тази при 100% запълняемост, но при не толкова ефективно заложени ценови рейтове.

За нас като лидери в маркетинг и sales решенията в туризма в България е важно да работим със световно доказани професионалисти, защото това гарантира високо качество на услугата за всички наши клиенти!

Ето малка част от причините, заради които избрахме да работим точно с тези наши партньори – лидери в HoReCa индустрията.

  • YieldPlanet

Claudio Limacher, CEO, YieldPlanet, отдели време да присъства лично 3-те дни на Ваканция и СПА Експо с нас. В поредица от срещи с наши клиенти – собственици и мениджъри на 4 и 5 звездни хотели и хотелски вериги от България и Европа, които предварително заявиха интерес, той представи основните функционалности и бизнес предимства на новата подобрена версия на инструмента за динамично ценообразуване – Price Optimizer. Това е следващо ниво решение за оптимизация на приходите на всички 4 и 5 звездни хотели у нас.
Много от нашите клиенти вече се възползваха от предимствата на работа на каналния мениджър (Channel manager) и директната платформа за резервация в сайта (Booking engine). Тези решения вече са широко разпространени у нас и не са иновация, а задължително условие за ефективно онлайн присъствие, така че идва време за новтото поколение sales инструменти и ние сме на линия да консултираме и помогнем на всички иновативни хотели, които искат да оптимизират още повече бизнес резулттатите си.

Online distribution

Част от нашите клиенти, които се довериха на нашия канален мениджър.

Повече за ползите и функционалностите, които предлага Price Optimizer-a, ще разкажем подробно в поредицата от статии в нашата онлайн академията за иновации в туризма през следващите месеци.

Честито и на нашите партньори! Ако сте пропуснали в нашата Facebook страница последната новина от  YieldPlanet  към февруари 2019 г. – колегите са избрани от Booking.com за един от най-доверените партньори на платформата в световен мащаб. Към днешна дата YieldPlanet имат интеграция с повече от 500 партньори – OTA, Wholesalers, PMS, RMS, CRS, GDS и Booking engines. За нас е важно, извън нашите собствени решения, да предлагаме на клиентите и партньорите ни само най-добрите световни платформи, които ще им донесат най-много резултати. Това е причината да изберем точно този продукт и да сме официалният дистрибутор и интегратор на YieldPlanet за България!

YieldPlanet

  • Navarino

За тези от вас, които пропуснаха да се срещнат лично и с Evangelos Giannoulakis, главен изпълнителен директор по продажби на компанията в регион EMEA, той помага и допринася за целия цикъл на маркетинг и sales решения за хотели в B2B частта. Navaraino e Global premier GDS provider от 2001 година. Оперира в над 21 държави с повече от 700 обекти, сред които 3,4 и 5-звездни хотели, ризорти и луксозни обекти. Предлага гъвкави решения от гледна точка на revenue и sales support за индивидуални хотелиери. По време на изграждане на цялостна маркетинг стратегия за нашите клиенти, често виждаме, че имат нужда от подобно решение и за да затворим заедно цикъла от ефективни маркетинг и sales решения както с крайни, така и с бизнес клиенти, от миналата година стартирахме още едно успешно партньорство и с Navarino.

Navarino Services

⚪⚪⚪

А ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно онлайн дистрибуцията и ефективната заетост в хотела, както и всичко свързано с иновациите в HoReCa, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно.

 

Остави коментар