6 работещи стъпки за успешен тиймбилдинг в хотела 3

Тиймбилдинг в хотела

Технологиите са една от тазгодишните тенденции за тиймбилдинг в хотела

Силен екип  – силен бизнес, нали? Днес попаднахте на правилното място, защото сме ви приготвили материал по една завладяваща тема. 🙂 Инвестирането в тиймбилдинг е важно решение, което води след себе си много подобрения в работния процес и постигнатите резултати във всяка една компания. Самото организиране обаче често е предизвикателство за много хотели, но когато подхождате с внимание към всеки един детайл и акцент от този процес, ще предизвикате позитивни реакции и много усмивки у гостите на хотела.

Приготвили сме ви кратко интерактивно видео, за да се запознаете с няколко от работещите стъпки за успешен тиймбилдинг в хотела, преди да преминете към текста по-долу:

Има няколко основни момента, които ще ви споделим, за да сте по-добри в това, което правите.

Стаи за гостите

Провеждането на тиймбилдинг в хотела започва с настаняване в стаи. Често в хотелите не се съобразяват с изискването, което имат гостите от тиймбилдинга – да бъдат в стаи едни до други, за да чувстват силно екипността. Представете си, че сте на зелено училище и сте на един етаж със съучениците си и си ходите на гости по стаите… това си беше най-сладкият момент от детските спомени и ваканции. Та така и при порасналите деца. 🙂 Ако нямате възможност да настаните гостите в стаи близки една до друга, може да бъдат на съседни етажи.

Разнообразни активности в хотела

Нека си признаем – всеки от нас обича, когато някой друг измисли интересна програма за забавления. Хубаво е да разноозбразите активноститe, които предлагате на посетителите на хотела. Ако например има възможност само за престой, без СПА, то предложете активности извън хотела. Варианти могат да бъдат екскурзии до атрактивни места в близост, пейнтбол и други занимания.

Teambuilding

През зимния сезон Clientric загря подобаващо с тиймбилдинг активност близо до хотела

Лично отношение

Спечелете новите посетители на хотела си, като им покажете заинтересованост и лично отношение. Когато говорим за тиймбилдинг в хотела, то отговорността за активностите може да бъде както на хотела, така и на различните туроператори, агенции, които се занимават с организирането на подобни мероприятия. Какво обаче се случва на място в хотела, когато възникне някакъв проблем с организацията на тиймбилдинга? Гостите се обръщат към рецепцията и търсят пряк отговорник за неизрядността в хотела, затова когато поискат среща с управител или друго лице, спазването на добрия тон е препоръчително, а една усмивка и спокойствие винаги ще повлияе добре на комуникацията. 🙂

Teambuilding

Различни пакети за тиймбилдинг

Представете си колко би било готино да има различни пакети/оферти спрямо средната възраст на служителите, които идват на тиймбилдинг, преобладаващия пол, както и желанието им за активност. Често участниците имат различни желания относно това дали активностите да бъдат на закрито или открито, а отношение имат както метеорологичните условия, така и и месторазположението на самия хотел (море, планина, горски терен). Идея в такъв случай е да предоставите пакети за 4-ри сезона за тиймбилдинг в хотела, съобразени с всичко останало, което споделихме по-горе.

За големите приключенци – повече екстремни преживявания, които да разкрият потенциала на служителите да се забавляват истински и да отключат своята смелост и креативност в различни ситуации.

Конферентна зала

Подобряването на взаимоотношенията и комуникацията, както и изграждането на силно доверие, е важно за сплотеността на един екип. Как на място в хотела може да се съдейства за това?

Да предоставите най-добрата зала за семинар вече не е достатъчно. Презентациите и опознавателните игри са любимата ни част от тиймбилдинга, защото екипната дейност сплотява екипа, а и е забавна и полезна. Хората обичат личното отношение (отново го споменаваме) и… вниманието.

тиймбилдинг в хотела

Пример от лошо преживяване по време на тиймбилдинг в хотела – пълна незаинтересованост за това в какво състояние е конферентната зала и как се чувстват служителите от мероприятието. За вас като хотелиери е важно да обучите персонала да се държи винаги културно и учтиво, да подхожда с внимание към желанията на гостите на хотела. Да си представим как ваша зала се наема за 2 часа единия ден и за 2 часа на другия ден. Тази зала е свободна през другото време. Залата е заредена с вода и плодове през първия ден. На втория ден липсва вода и никой от хотела не се сеща да провери какво е положението в залата – дали всичко е наред, дали има нужда от допълнителни плодове и напитки и всичко, което е уговорено предварително с хотела.

Ако пък тиймбилдингът е на морето, вместо конферентна зала, използвайте плажа! Ако имате програма за entertainment може да организирате специални опознавателни игри на пясъка. Какво по-хубаво и вдъхновяващо място от плажната ивица? 🙂

Teambuilding в хотела

 Вкусна храна

Щастието на гостите в хотела често се постига с… вкусна храна! Всеки от вас помни храна, която не е била вкусна и споделя с приятели своето лошо преживяване. Затова, за да имате доволни гости, не забравяйте, че те обичат да похапват вкусотии! Добре презентираната храна върви с повече количество – пълни чинии, още по-щастливи гости. Пригответе меню за тиймбилдинга, което да бъде достатъчно изкушаващо и насищащо сетивата.

Нови технологии

Екипните мероприятия могат да бъдат истинско изживяване, към което да добавите елементи от дигиталния свят – например VR сет, с който да пренесете екипа в друга реалност. Има различни плюсове от „Виртуална реалност за хотели„, а може да впечатлите гостите и с инструмент от ново поколение – Digital Signage като се погрижите престоят да бъде още по-интерактивен и запомнящ се.

Virtual Reality

Като краен резултат от организирането на подобни събития в хотела, ваша цел може да бъде да убедите гостите, че хотелът ви би бил идеален избор и за друг повод – например да доведат любими хора или семейство за почивка при вас.

Ако имате нужда от допълнителни пояснения и безплатна консултация относно тиймбилдинг в хотела и всичко свързано с иновациите в туризма, ще се радваме да ви помогнем.

Ето тук можете да намерите усмивките на „зелените вратовръзки“ на Clientric: 0888599076 или 02/444 99 07, имейл office[at]clientric.bg или изпратете запитване, ако ви е по-удобно. ?


Clientric основа Академия за иновации в туризма, с която помагаме безплатно на всички професионалисти в HoReCa сферата да са запознати с най-новите тенденции за дигиталното туристическо развитие. Ето какво споделя нашият маркетинг мениджър Катя Тодорова:

„Любовта ми към пътуване из красотите на България, в комбинация с ефективността на дигиталния маркетинг и общата ни визия с Андрей Лилов, управител на Clientric и човек с 15-годишен опит в целия туристически бранш, „роди“ Академията. Като личности, които всеки ден се развиват и работят в тази сфера, вярваме, че това е начинът да успеем и допринесем за националния приоритет туризъм – не само на думи. Заедно с екипа ни подбрахме набор от инструменти, които са съвременни, иновативни, базирани на маркетинг, софтуерни и интерактивни решения. Основен фокус ни е да обучим и помогнем на българския туризъм да насочи усилията си към увеличаване на директните резервации чрез правилна маркетинг стратегия, увеличаване на каналите за своята онлайн дистрибуция и изграждане на цялостна дигитална идентичност на своя бранд. Резултатите показват до 30% увеличаване на приходите на туристическите обекти с този подход. Мечтаем да видим по-големия % от българския туризъм да показва подобни резултати. Тогава ще сме изпълнили мисията си!“

3 thoughts on “6 работещи стъпки за успешен тиймбилдинг в хотела

  1. Pingback: Как да насърчите продуктивността на хотелския персонал

  2. Pingback: Детски лагер в хотела - Из българския туризъм

  3. Pingback: 7 лесни стъпки да превърнете хотела си във втори дом за вашите бизнес гости

Остави коментар